Безжична музика от компютъра към колоните

От доста месеци насам търсех някакво решение, как да слушам безжично любимата си музика от лаптопа. А именно лаптопа да не е свързан чрез кабел към колоните. Това ме ограничаваше, да съм в близост до тях, а не примерно да си лежа на дивана и второ присъствието на още един кабел…

Скъпи качествени решения на този проблем има: Sonos Play 5, няколко вида колони на Bose или JBL, но всичко се върти от цена 300+ евро. Малко по-евтин вариант е Apple Airport Express (80 €), но там мога да слушам музиката само през iTunes и не мога да гледам филми…

Вариант беше и Bluetooth-адаптера на Belkin, но рейтинга му в Amazon.com някак не ме задоволи. От там случайно попаднах на Logitech Wireless Speaker Adapter. Цената в сайта на Logitech e 29,99 €, но в Amazon може да се намери и за около 26 €.

Е… тази джаджа върши всичко, за което е създадена. Големината е, колкото на кутия цигари и на външен вид е доста симпатична. Връзката се осъществява чрез Bluetooth 2.0 и според Logitech не би трябвало да е проблем в рамките на 10 метра. Аз го  тествах в рамките на 3-4 метра пряка видимост и нямаше никакви проблеми. Инсталацията под Windows 7 протича в рамките на минута без допълнителен софтуер абсолютно безпроблемно. Относно качеството на звука, не намирам никаква разлика, но и колоните ми не са професионални (Logitech X-540).

Има и два малки недостатъка: първият е леко забавяне на звука. Според мен около 250 милисекунда (0,25s). Когато слушате музика това не се забелязва. Единственият проблем е при гледане на филми, но дори и там е трудно забележимо. Ако все пак ви прави впечатление, в плеъри като KM Player или VLC може да го синхронизирате. Вторият недостатък е, че Logitech Adapter-а не се свързва автоматично с компютъра след рестартиране, а трябва да кликнете на “Connect”. Но този недостатък май е при всички Bluetooth устройства.

В заключение мога да кажа, че съм невероятно доволен от тази джаджа поради напълно поносимата цена и удоволствието да слушам музиката от компютъра си безжично.

P1190519P1190522P11905182LogitechConnect

Comment