Безжично зарядно Nillkin Magic Disk II

Като фен на безжичните технологии реших да изпробвам едно евтино и добре изглеждащо безжично зарядно за смартфони. Дизайна ме грабна, цената беше атрактивна и реших да поръчам зарядното на китайската компания Nillkin – Magic Disk II. Тествах го как работи с един Samsung Galaxy S6 Edge.

Зарядното пристигна добре опаковано и без никакви щети по време на транспорта от Сингапур. Освен него в кутията имаше стандартен USB кабел и упътване на английски. Можете спокойно да ползвате вашият адаптер за зареждане и да включите Nillkin към него.

Индуктивното зарядно на Nillkin е компактно (100х100х10.4мм) и както споменах с много добър дизайн. Налично е в два цвята: бял и черен. По-голямата част от него обаче е прозрачна. Изработката е добра, не изглежда евтина, но и в никакъв случай не е от премиум класа.

IMG_0119

Зарядното може да зарежда с максимално 1А ток, което е стандартното, но няма да поддържа “Quick Charge” технологията (до 3А ток). От долната му страна има гумени крачета, за да не се плъзга. От горната също има гумена обвивка, която не позволява на телефона да падне.

IMG_0117IMG_0118

След поставянето на телефона върху него, зареждането започва автоматично. Докато той е поставен отгоре, зарядното свети в лека ненатрапчива синя светлина. Идеята ми допада, защото веднага се вижда дали връзката е осъществена. Това обаче може да не се хареса на тези, които искат да държат зарядното до леглото през ноща.

Ето как изглежда и спрямо зареждащия се Samsung Galaxy S6 Edge:

IMG_0130

Разбира се зарядното може да бъде ползвано с всички смартфони, които поддържат безжично/индуктивно зареждане (примерно Google LG Nexus 5 и Nokia 920).

Заключение: за непретенциозната си цена от двайсетина долара, безжичното зарядно върши перфектно работата си, а добрият дизайн радва окото и любопитните гости :-).

Comment