AirDroid: Отдалечен достъп до смартфона

Преди няколко дена попаднах на app-а за Android, AirDroid. При няколкостотинхиляди безсмислени app-ове в Google Playstore е направо трудно да намериш перлите. Е AirDroid със сигурност е една от тях. Благодарение на програмата получавате достъп до вашия Android-Smartphone през WiFi. Без кабели, без телефона да е близо до компютъра, нужно е само да е свързан със същата Wireless мрежа както и вашия компютър.

Създателите са улеснили максимално потребителите: Инсталирате app-а от Google Playstore на телефона си. Отваряте браузъра на компютъра и въвеждате “http://web.airdroid.com”.

След това или сканирате кода от дисплея на компютъра с камерата на телефона или въвеждате кода изписан на дисплея на телефона и кликвате на Login. Връзката се осъществява за около секунда.

Благодарение на програмата можете директно от компютъра да управлявате контактите, съобщенията, снимките или други видове файлове. За мен лично най-удобно е прехвърлянето на снимките, музиката и документите от/и на телефона.

Дизайна на програмата изглежда много изчистен и въпреки това красив и удобен. Програмата е безплатна и можете да я свалите от Google Play Store. Както писах – една перла за Android.

Comment