GoPro HERO4 Session: най-малката и лека GoPro камера до сега

Нетипично за GoPro, които представят своите нови модели в последното тримесечие на годината, представиха новата си камера HERO4 Session.

Hero4.Session.1

Камерата е с по-различен дизайн от досегашните модели, а именно във формата на куб. Тя е с два пъти по-малка и с 40% по-лека от останалите Hero4 камери.

Както всички камери на GoPro и този нов модел е водоустойчив (до 10 метра) и може да бъде ползван с всички досегашни аксесоари за закрепяне.

Качеството на видеото и снимките е нещо средно между моделите GoPro Hero и GoPro Hero4 Silver. Видео с резолюция 4К и 2.7К не се поддържат. Затова пък може да заснема видео с резолюция 1440p с до 30fps (кадъра в секунда), както и 1080p до 60fps. За повечето потребители това трябва да е напълно достатъчно. Камерата може да прави и 8 мегапикселови снимки.

Батерията за разлика от предишните модели на GoPro е вградена и не може да се сменя от потребителя. Зареждането се осъществява през USB-порта.

Камерата има само един бутон с който се управлява. С него стартирате и спирате запис. Отделните настройки се правят през приложението за мобилни телефони или дистанционното. Връзката се осъществява през WiFi или Bluetooth.

Цената, която е обявена е 429.99€, също колкото и на Hero4 Silver. Трябва да бъде налична от средата на юли. Последната има малко по-добри технически параметри, отколкото новата Hero4 Session, но не е толкова компактна и лека. За тези които това е от първостепенно значение, трябва да са доволни от новия модел.

Лично аз ще продължа да ползвам за сега моята GoPro Hero3, която е минимално по-голяма и тежка от Hero4 серията. Въпреки че новата Hero4 Session би била добре дошла за моя FPV квадрокоптер заради малкия си размер и тегло, тя няма A/V изход, който е нужен за предаването на сигнала към FPV очилата ми.

За завършек и новото promo видео снимано с Hero4 Session:

Comment