Google Music и в България

GoogleMusic2Google стартира преди няколко месеца своята услуга Google Music Beta. Google Music трябва да бъде отговорът на Google срещу iTunes на Apple и онлайн музикалния магазин на Amazon.

В Google Music можете да съхраните до 20.000 песни безплатно, като песните които закупите директно от онлайн магазина не влизат в тази бройка. Google предлагат както милиони платени песни (с цена около 1 $), така и доста безплатни, макар и не толкова популярни песни.

Песните във вашия Google Music Account може да слушате както директно от браузъра ви, така и от вашия Android-телефон или таблет. За съжаление в момента Google Music Beta е достъпна само за потребителите в Америка.

Това ограничение може да се прескочи много лесно, като за активацията трябва да настроите някое американско proxy (тук). Как да настроите прокси в браузъра си (Firefox или Internet Explorer) може да прочетете в статията за ползването на Arenabg.com от чужбина. Един път получили достъп до Google Music не е нужно да ползвате повече proxy, освен ако не искате да пазарувате песни от Android Market (за това все още е нужно proxy).

Приятно слушане!

GoogleMusic1

Comment