crack the windows 7 password

Преди няколко седмици една позната имаше следния проблем: не беше ползвала лаптопа си няколко седмици тъй като беше в чужбина. През това време явно е забравила паролата за Windows. Тъй като това най-вероятно се случва на хората често реших да напиша една кратка статия как да си кракнете паролата, за да не се налага да преинсталирате целия Windows. Следното описание е за Windows 7 тъй като нямам под ръка друг компютър, за да тествам дали работи и под Vista и XP. Да започваме…

1. Първо трябва да свалите Windows Preinstallation Kit от страницата на Microsoft. iso-файлът е с големина около 1,6 GB. След като свалите файла, разархивирайте го най-добре с 7zip. Разархивирания iso-файл инсталирате след като стартирате wAIKX86.exe за 32битови операционни системи или wAIKX64 за 64битови.

2. След като сте инсталирали вече Windows Preinstallation Kit, стартирайте Command Promt (StartMenu->Run->cmd и натиснете Enter).

2.1 След това напишете следното в отворения прозорец:

“cd c:\Program Files\Windows AIK\Tools\PE Tools\” и натиснете Enter. (без кавичките)

copype.cmd x86 c:\pe и пак Enter.

Така всички необходими файлове трябва да се копират в папката C:\pe.

2.2 Сега отидете в папката C:\pe и преименувайте файлът winpe.wim в boot.wim и след това го преместете в по-долната папка \iso\sources.

3.1 Сега вземете едно USB, с големина не по-малка от 256 MB, и го включете към компютъра.

3.2 Отворете отново Command Promt (виж по-горе), напишете diskpart и натиснете Enter.

3.3 напишете list disk и натиснете отново Enter. Така ще бъдат показани вашите дискови устройства. Намерете в листата вашето USB (примерно по големината) и запомнете номера му. При мен беше номер 1, тъй като имам само един хард-диск, който беше 0.

3.4 След това стартирайте един след друг следните команди в Command Promt:

select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32 quick
assign
exit

3.5 Сега ще копираме нужните файлове на готовото USB. Отново отворете Command Promt и напишете следното:

xcopy C:\pe\iso\*.* /s /e /f E:\ и натиснете Enter. (разбира се ако вашето USB не е с буква Е в My Computer, я сменете със съответната). Сега вече вашето USB е готово.

3.6 Рестартирайте компютъра и boot-нете от USB-то. Изчакайте докато всичко се зареди и накрая трябва да виждате заден фон и отворен Command Promt. Сменете дисковото устройство с това на което е инсталиран Windows-а. При мен беше D:\. Може да проверите като след като смените устройството напишете dir –>Enter и видите папката Windows. Това означава, че сте сменили на правилното устройство.

3.7 Сега ще сменим функцията на 5-пътното натискане на бутона Schift с това да се отваря командния прозорец. Изпълнете всяка от командите и след това сте готови:

copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\

copy /y c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe

3.8 Стартирайте компютъра съвсем нормално и след като се покаже прозореца където въвеждате паролата си, натиснете 5 пъти бързо бутона Schift. Трябва да се отвори командия прозорец. Сега стартирайте следните команди:

net user това ще покаже профилите на дадения компютър

net user Ivan Password123 тази команда ще смени паролата на юзъра Ivan с Password123. Затворете командния прозорец и се впишете с новата парола. Толкова лесно Smile

Comment